ANARCHISTA SZAKÁCSKÖNYV

 2012.09.05. 17:28

- A CrimethInc. Ex-Workers Collective munkája alapján -

Az eredeti elérhető itt:  http://archive.org/details/RecipesForDisasterAnAnarchistCookbook

Bevezetés: KÖZVETLEN CSELEKVÉS

"Az általunk közzétett receptek MINDEGYIKE A KÖZVETLEN CSELEKVÉS receptje! Közvetlen cselekvésnek nevezünk minden olyan cselekedetet, amely a hatóságokat, szabályokat, a bürokráciát vagy a képviselőket megkerülve közvetlenül éri el a célját."

 

1. Recept: SZEX

"A közvetlen cselekvés mindenki számára elérhető és élvezetes módja a szex. Mint a szabad életben oly gyakran, itt is a legfontosabb a konszenzus, vagyis a beleegyezés kérdése."

 

2. Recept: VARÁZSLÁS

"Tehát mégegyszer: a VARÁZSLÁS nem a cselekvés természetfelettivel való helyettesítését jelenti! Mi nem tűket szúrkálunk politikusokból készült vudubabákba, hanem tortát dobunk a képükbe!"

 

3. Recept: AZ ELNYOMÁS ALÁAKNÁZÁSA

"Annak érdekében, hogy aláaknázzuk és véglegesen eltöröljük az elnyomást, ütköztetnünk kell magunkat azzal, hogy a felsőbbrendűségi érzés bennünk is él és muszáj effektíve szembefordulni vele. Ahelyett, hogy letagadnánk, hogy előjogokkal bírunk, sokkal több értelme van privilégiumainkat arra használni, hogy aláaknázzuk magát a privilegizált rendszert."

 

4. Recept: MUNKANÉLKÜLISÉG

"Először azért veszel autót, hogy tudjál mivel dolgozni menni, aztán azért kell dolgoznod, hogy ki tudd fizetni az autót. Először azért jársz egyetemre, hogy legyen munkád, aztán azért kell dolgoznod, hogy ki tudd fizetni, hogy egyetemre jártál. Számtalan okot találhatsz rá, hogy ne értékesítsd munkádat a piacon."

 

5. Recept: KIZÖKKENTÉS

A kizökkentés az Én kiterjesztésének, fejlesztésének folyamata. Tudatos edzés, mely forradalmárok számára nélkülözhetetlen, legalább annyira, mint az önvédelem, vagy egymás támogatása.

 

 

6. Recept: ANTIFASISZTA AKCIÓ

A fasizmus története megkérdőjelezhetetlenül fonódik össze a rasszizmussal, gyilkolással, terrorral és elnyomással, legyen szó akár a múltról, akár a jelenről. A fasizmust súlyos, fenyegető veszélynek tekinteni egyáltalán nem paranoia – csupán jogos önvédelem. 

Címkék: undefined

A bejegyzés trackback címe:

https://basz.blog.hu/api/trackback/id/tr504757211
süti beállítások módosítása